Dans in balans

Ontdek de kracht en energie binnenin jou!

Chakradance Dagworkshop “Ontwaken en Bevrijden” – 10 juli in Noordwijk … meer info…

Alexandra Langeveld retreat awakening“Dance in Balance” is een therapeutische dansvorm die lichaam en ziel met elkaar verbindt en in balans brengt. Het is een ontdekkingsreis door je zeven levensbronnen of energiecentra, ook wel chakra’s genoemd. Vrije bewegingen op een mix van speciaal daarvoor gecomponeerde, ritmische muziek brengen balans en geven je een diepe ervaring van het leven. Deze muziek resoneert met een specifiek chakra. Door deze combinatie kom je bij je gevoel en worden blokkades ontdekt en vrij gemaakt. Contact verliezen met ons lichaam is hetzelfde als spiritueel dakloos worden.
“Dance in Balance” laat energie weer stromen en ontsteekt de levenslust. Het is een holistisch proces dat je gevoelens van welzijn kan verhogen, zowel fysiek als mentaal. De dans is eenvoudig: iedereen kan het, jong en oud. Je beweegt je met gesloten ogen en bij gedempt licht. Jij danst je eigen dans met vrije bewegingen, het is de dans van jouw ziel.
“Dance in Balance” laat je zacht openvouwen en ontwaken tot wie je echt bent.
Dance in balance create Mandala artDance in Balance MandalaDance in balance meditation

 

 

Groepsverband en individueel

“Dance in Balance” gebeurd in groepsverband, dit kan ook individueel, in een veilige omgeving. Een workshop bestaat uit geleide MeditatieDans en het kleuren van een persoonlijke Mandala. Dit gebeurt op speciaal gecomponeerde muziek die telkens resoneert met het specifieke chakra. Het gaat het om wat je voelt en ervaart, zonder oordeel, pure vrijheid dus. Je ervaringen, dans of creativiteit worden niet geanalyseerd. Het therapeutische aspect zit in de dans zélf, het hoofd hebben we daarbij niet nodig. De filosofie van “Dance in Balance” ligt ook verankerd in de psychologie van Carl Jung. Het primaire doel van Jung is om voortdurend een relatie te vormen tussen ons onbewustzijn en bewustzijn, om heelheid te kunnen vinden en ons volle potentieel te kunnen bereiken. Het  gaat om voelen en ervaren. Dans je vrij en geniet.

Vrij Bewegen

Dansen door de zeven chakra’s is een innerlijke reis, elk chakra heeft zijn eigen proces, les en ervaring. We ervaren instincten, vrijheid en sexualiteit, onze kracht, hoe we liefhebben, communiceren, onze intuïtie en onze spiritualiteit.
Door de overgave aan de muziek, zal het lichaam spontaan bewegen bij ieder chakra. Het voelt alsof je je in een wakkere droom begeeft. Misschien zie je beelden, komen er herinnering naar boven of krijg je inzichten en boodschappen. Je kunt ook emotie of lichamelijke sensaties ervaren. Je zal zacht openvouwen, het ontwaken van wie je echt bent. Door deze workshops kun je diepe rust en harmonie ervaren. Dans je eigen dans en ervaar hoe je je kunt verbinden met de wereld in jezelf en word je meer bewust van de wereld om je heen.

Met “Dance in Balance” kom je thuis bij je “authentieke zelf”, het is pure vrijheid!

Meldt je aan bij  Facebook Dance in Balance

Omschrijving diverse Chakradance workshops

Experience Workshop

Duur: 1 uur of 1,5 uur

Tijdens deze kennismakingsworkshop dans en ervaar je al je zeven innerlijke Levensbronnen (chakra’s). Begeleid door muziek en visualisaties die resoneren met je Levensbronnen, word je meegenomen op een dynamische dansreis door jouw eigen energiecentra.
Een ontdekkingsreis naar je innerlijke krachten. Géén oordeel. Pure vrijheid en genieten!

Workshop ‘Celebrating’

Dit is een 3 uur durende workshop waarin alle 7 chakra’s gedanst worden, met behulp van volledig verschillende muziek. Het begint met een opening meditatie, een warming-up dans en vervolgens worden de zeven chakra’s gedanst. Er zijn verschillende versies.
De workshop eindigt met een creatieve oefening, Mandala art of extra meditatie en we sluiten af met een integratie meditatie. De algehele gevoelens van deze workshop zijn dynamisch.
Het is een mooie ontdekkingstocht door jouw eigen energiecentra!
Duur:  3 tot 3,5 uur

Marianne van K  Dit moet je gewoon miminaal 1x in je leven hebben gedaan, om de ervaring te hebben….. (voor herhaling vatbaar ;-) )   (Chakradance – Celebrating SPRING)

Lees hier de testimonials van mensen die u voorgingen.‘Awakening’ – 9 weekse cyclus

Awakening‘ (ontwaken) is gemaakt voor zowel beginners als voor diegenen die regelmatig Chakradance™ beoefenen en bestaat uit  9 workshops. De eerste workshop begint met een introductie. Daarna focussen we ons diepgaand op één specifieke Levensbron (chakra). Tijdens de laatste workshop worden alle Levensbronnen met elkaar verbonden tijdens de integratie-workshop. 

Deze cyclus zal op een zachte wijze al je zeven Levensbronnen laten stromen en in balans brengen. Door regelmatig door je Levensbronnen en je chakra-systeem te dansen, zal eventueel stagnerende energie weer gaan stromen en zul je je vitaler en energieker voelen. Deze cyclus/retreat brengt balans, verbetert je gezondheid en kan je openen voor inzichten in je leven. Naast deze cyclus is er ook de “Journeying” en “Freedom”


Meer informatie over de 9 weekse Cyclus en Retreats
en de verschillende dansen …..

Boek nu een retreat of een 8 wekelijkse cyclus en ontvang een armband naar keuze!

Binnenkort zijn er ook strippenkaarten beschikbaar voor de verschillende cyclussen.

 

Testimonial van Caroline S.
Verrassend, overweldigend, ontwakend en bevrijdend. Verrassend (groot verschil tussen iets weten en snappen en daadwerkelijk doen) Overweldigend er kwam enorm veel op me af… dat zal vast nog lange tijd door gaan werken…) Ook een ware eye-opener weren de mandala’s. Toen ik ze op volgorde moest leggen en ernaar kijken en voelen wat er naar boven kwam begon ik er sceptisch aan. Mijn ratio zag het nut er niet van in. Toch door die weerstand heen gebroken en het op me in laten werken. Het resultaat was verrassend: ik voelde een flow en een connectie met mijn hele lijf.
De term “Awakening” is daarom voor mij ook in 1 woord wat deze retreat voor mij in gang gezet heeft. In mijn hoofd was ik al ‘wakker’ maar in deze retreat is nu ook mijn gevoel wakker geworden of misschien beter gezegd: bereikbaar geworden. Hiermee is de deur naar bevrijding van blokkades geopend en ligt de weg naar innerlijke balans nu heel zichtbaar voor me.
Alexandra, heel veel dank !


Retreats

Gun jezelf de tijd om even afstand te nemen van je dagelijks leven en ervaar de volle magie van een “Dance in Balance” retreat. Een weekend of midweek van dans, meditatie, bezinning, verbinding en innerlijke groei. Een prachtige gelegenheid om in alle rust je Levensbronnen (chakra’s) te ervaren, te ontspannen, te genieten, je te verbinden met jezelf en te delen met gelijkgestemden.

Cyclus en Retreats op verschillende locaties;
* Pedreguer, Costa Blanca in Spanje – min 1 / max 8 personen
* 8/9 weekse cyclus “Awakening” & “Journeying”
+ 1 en meerdaagse retreat in Spanje en Nederland
* Schiermonnikoog, Waddeneiland in Nederland – min 4 / max. 8 personen – Tijdsduur 4 dagen
Retreat “Awakening” of “Journeying” en/of combinatie retreat bij jou op locatie?
Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden

Zie programma’s en agenda voor meer informatie


Testimonial van Susanne B.
WOW, wat een ervaring om deze innerlijke reis te maken en zo door alle lagen heen te gaan. Ik merkte dat ik toch wel wat blokkades had en voelde tijdens de dansen enorme sensaties in mijn lichaam. Door alles toe te laten merkte ik een verandering, een enorme bevrijding, de heerlijke vrouwelijke energie, ook de power van de mannen energie en daarnaast ook wel tranen van ontroering. De verschillende muziek vond ik geweldig, mijn lichaam reageerde er spontaan op. Ik ben letterlijk ‘ontwaakt’ en ben bewust van veel zaken die spelen. Dit was een super mooi cadeau, ik heb er heel erg van genoten. Het was een zeer mooie ervaring, voor herhaling vatbaar.
Dank je wel Alexandra xxx

Prive 1:1

Wil je liever niet in een groep meedoen dan kan je ook prive workshops volgen. Hierdoor krijg je nog meer verdieping.  Het is tevens een mooie aanvulling op een VIP Intensive.

Koppels – relaties versterken

Wil je meer verdieping in je relatie, of zijn er problemen die aan een transformatie toe zijn?
Dit is een prachtige vorm om dichter bij elkaar te komen op een veilige manier.

Willy (ES) ‘Dans je in balans’ met Chakradance was voor mij een mooie ervaring en is iets om verder te doen, het brengt rust, kalmte en kleur in je leven. Het was goed, een positieve ervaring.

Ruud en Rachel Chakradance was voor ons een aparte ervaring, mede omdat je met gesloten ogen danst.  Je weet dat er geen ogen op je gericht zijn en beweegt daardoor veel losser dan je zou doen als anderen kijken. Je laat zo je gevoelens meer los.  Het is rustgevend en toch ben je actief bezig. Ik durfde vrij te dansen en kon me helemaal laten gaan! Na deze cyclus was ons contact veel hechter geworden, we kwamen terug bij onszelf en ook weer veel dichter bij elkaar. Dank je wel Alexandra !

Meer informatie over Chakradance op Facebook Dance in Balance
Zie  Agenda voor data en locatie
Meer informatie over de verschillende dansen en de Retraite is te lezen in deze blog
‘Nieuwe voornemens? Dansend kom je er wel!

Boekingen via MEETUP
Wil je meer informatie over mij als persoon, klik dan hier

Love & Light
Alexandra Langeveld