De kracht om door te gaan


Eindelijk het is zover !!  Vivo y trabajo en España

Ruim 3 weken in Spanje. Lef, kracht, positief denken en vertrouwen, met dit pakketje is veel tot stand gekomen. Een plan begin mei, alles ging snel, aansluiten bij Centro Alba en opzetten van mijn praktijk in Spanje, het verliep anders dan gepland.

Er is veel gebeurd de afgelopen maanden. Ik heb hard gewerkt rond het vertrek.
Soms ging dat gepaard met een trFoto's van 31 jul. 2014aan omdat ik een keuze moest maken over spullen, wat neem ik mee en wat doe ik met de rest? Mijn hele leven ging aan me voorbij, foto’s, babyspullen van zoonlief inmiddels bijna 21 jaar, spulletjes gekregen van vrienden en meegenomen uit diverse landen. Ik heb veel verkocht, een deel weggeven aan vrienden en familie en uiteindelijk heb ik ook veel spullen gedoneerd aan een gehandicaptenorganisatie.
Het afscheidsfeestje was dubbel, fijn om vrienden en familie rond me te hebben, mensen die ik lang niet had gezien waren er nu ineens. Heerlijk om herinneringen op te halen, het introduceren van mijn vriend die ondertussen over was gekomen vanuit Spanje, en te praten over mijn nieuwe hoofdstuk, een stuk verderop leven waar de druk minder is, het klimaat voor mij beter en waar ik mijn werk wat ik nu doe met veel liefde voort kan zetten! Daarnaast leven met weinig middelen, midden in de natuur en zelfvoorzienend.

Met mijn auto en kleine kip caravan vol spullen starte het nieuwe hoofdstuk richting Spanje,

IMG_4197Gandia in de Costa Blanca. Een mooi plan, werken als polyenergetisch life coach en Facilitator van Chakradance. Mijn vriend zou gelukkig rijden want rijden met een caravan was ik niet gewend, vooral niet in de Pyreneeën.  Tijdens de reis bezochten we vrienden, familie en maakte er een vakantieweek van.
In plaats van Gandia werd het Calpe, bij aankomst was er veel regen wat een week aanhield. De pyramide waar ik in zou wonen was vergeven ook plan B ging dus niet door. Teleurgesteld probeerde ik het beste er van te maken.

nieuw hoofdstuk Spanje

Het viel niet mee om in een kleine caravan zonder elektriciteit en zonder luxe te leven. Mijn spullen stonden in de auto en her en der nog ingepakt in tassen en dozen. Er was geen Wifi, weinig voorzieningen, winkels zo’n 5 km hier vandaan, overdag de hitte (mijn caravan stond in de volle zon) en een plan die ineens anders was. Ik werd op mezelf teruggeworpen, ik sprak de taal niet, moest ineens  overleven en heb met regelmaat tranen met tuiten gehuild om spullen en vrienden die ik miste.
Manu leerde me van alles over de natuur, legde me basis dingen uit en al snel moest ik veel zelf doen.  Ik liep tegen dingen en mezelf aan, als eerste veiligheid, mijn fundament was weg, en ook spullen, materie.

Terug naar Nederland was geen optie,

Mijn huis had ik opgezegd en terug in dat systeem wilde ik niet. Steeds zag ik weer iets wat me herinnerde aan mijn verleden of miste ik dingen waar ik aan gehecht was. Het pas een proces van loslaten en openstaan voor het nieuwe. Ik gaf mezelf 3 weken de tijd om volledig los te laten en los te komen van materialisme!

De relatie met mijn vriend verslechterde, door onze verschillen ontstond steeds meer afstand, hij trok zich meer en meer terug in zijn eigen caravan waardoor ik aan mijn lot werd overgelaten. In eerste instantie schoot ik in mijn slachtoffer, ik klaagde over veel zaken en al snel kwam ik bij mijn oerinstinct, ’ik ging het zelf wel ging regelen’.
Ik zou zelf wel zorgen voor veiligheid, alle voorzieningen die ik nodig had, werk en mijn groei, uiteindelijk gebeurt niets zonder reden.
Ik besloot de situatie te accepteren en legde de focus op vertrouwen in mijzelf. Ik trok er veel op uit en ging werken aan mijn doel, het willen organiseren van Chakradance en het opzetten van mijn praktijk, zonder relatie gaat dit ook lukken!
Met nog meer lef, power en vertrouwen zette ik voort en sloot me aan bij de Nederlandstalige club, ging dagelijks Spaans leren, netwerken bij wat cafe’s en restaurants.

IMG_5291

Door veel hulp van mijn vriendin die al 7 jaar in Spanje woont, kwam ik met veel mensen in contact die me verder konden helpen, waar ik gebruik van kon maken en met wie ik krachten kon bundelen om samen te werken.
Mooi hoe het Universum werkt, aan de ene kant heb ik veel opgegeven en weggegeven, en hier krijg ik zoveel terug waar ik erg blij en dankbaar voor ben!

Ik kreeg een houten chalet met 1.8 hectare grond aangeboden

6 maanden mag ik hier gratis in wonen. Wel moest daar nog het een en ander in gebeuren. Het is groter dan mijn caravan, kan er al mijn spullen kwijt, wel moest de generator worden gemaakt voor electra en water en een gasfles aangeschaft en aangesloten om te koken. Bij vrienden kon ik terecht om een was te doen, gebruik te maken van een bad, en elektriciteit en WIFI om wat dingen te regelen. Rond werk kwam er ook een mooie oplossing, coach sessies via Skype en Reiki op afstand voor Nederlandse clienten. Dankbaar, blij en ook heel trots was ik op alles wat er tot stand was gekomen! Vol goede moed vervolgde ik me op mijn pad, hoe hobbelig die ook mag zijn!

Back to the basic

Net zoals in ’Dans je in balans’ met Chakradance, begint bij de basis chakra. De levensbron van Groei en Veiligheid, het is het anker, fundament, wortels, overleving, oerinstincten, een dak boven het hoofd, eten en drinken.
Bij de tegenslagen en teleurstellingen begon ik me zorgen te maken en was zo bezig met zekerheid en veiligheid waardoor ik terug schoot in mijn overleving en werk.
Ik wilde zo leven zoals Manu doet, ecologisch en zelfvoorzienend, zonder druk en met zo weinig mogelijk middelen. Voor mij was alles nieuw en af en toe erg moeilijk. De afstand tussen Manu en mij werd groter, de spiegel die hij me voorhield deed soms pijn, hij noemde me hamster, workaholic, miss ongeduld, ik herkende waar het vandaan kwam en werd er moe van. Er was veel tot stand gekomen maar dat ging wel ten koste van mijzelf en mijn relatie. Belangrijk dus om het rustig aan en ook alles stap voor stap te gaan doen.

Mezelf ben ik behoorlijk tegengekomen. Vooral geduld, wennen aan ’manana’ want hier gaat alles heel anders, alles gebeurt op een rustig tempo, in Nederland moet het direct, hier komt het morgen wel. Meegaan met de flow, dan kom je er vanzelf.
Een goede les voor mij als ’doener’. Ook het ’dulden’ van de andere leefwijze, aanpassen en de verschillen zijn heel belangrijk!

Ik ben zeer dankbaar en heb alle vertrouwen dat dit goed uit gaat pakken. Iedere keer bij een tegenslag ging ik terug naar mezelf, ik ging dansen, pakte het probleem aan en bleef aan mijn plan / droom denken. Vol vertrouwen ging ik door, zo kwam ik bij mijn oerinstincten terecht, was het heet zocht ik een plek in de schaduw, zonder stroom toch zelfredzaam zijn door steeds flesjes water te bevriezen voor in mijn koelbox, met laptop en telefoon koffie drinken bij een zaak in Calpe met WIFI, zodat ik een aantal dingen kon doen, mensen opzoeken die ervaring hebben met de opstart in Spanje en tips en tools te krijgen.

Als ik terug kijk op de afgelopen weken ben ik trots op wat ik tot nu toe heb bereikt!

Lef hebben en het roer omgooien was mijn eerste stap!

casa creatief zijnBij tegenslagen toch doorgaan, terug naar de basis, acceptatie van het primitieve leven, het loslaten van de materie en de drukte, wonen in de campo, een zijn met de natuur, toelaten van (oer)instincten en thuiskomen bij mezelf en in Spanje!

”Het contact verliezen met ons lichaam is hetzelfde als spiritueel dakloos worden.

 

Zonder een anker drijven we doelloos en gehavend door het leven”.  Anodea Judith