De kracht van positieve gedachten !

locatie voor retreat Dance in balance

Dagelijkse gedachte van vandaag:
‘Als je wist hoe krachtig je gedachten zijn,
zou je nooit meer negatieve gedachten denken.’
Hier ben ik het zelf volledig mee eens want je hebt zelf de regie over je eigen leven!

In onze kinderjaren gebeurd er veel wat invloed heeft op ons verdere leven.
De eerste zeven jaar zijn er kwetsuren, rolpatronen in gezin, familie en school, onveiligheid, angst, scheiding van.., ziektes, overtuigingen van gezin en familie die we ons eigen maken.
Er kunnen overlevingsstrategieën worden ontwikkeld om geen pijn meer te voelen of bepaalde dingen of mensen uit de weg gaan, zijn er cirkels, steeds een zelfde patroon meemaken wat zich continue herhaalt. Dit alles gebeurt vaak onbewust.

enkele voorbeelden:
* Ga je de negatieve kant op of de positieve? Wat voedt je zelf?
* Zie je beren op de weg (doemdenker) of zie je mogelijkheden?
* Blijf je zitten wachten en klagen of neem je actie en creëer je kansen voor je zelf?
* Volg je je eigen hart of laat je je leiden door de maatschappij?
* Doe je wat anderen van je verwachten of kleur je je eigen leven in.
* Heb je een droom en zet je door of laat je het afweten als er tegenslagen zijn?

Zijn er dan gedachten zoals:
– ‘Zie je wel, het lukt me toch niet’
– ‘Er moet zoveel gebeuren, dat is niet de moeite waard, of dat is teveel werk’
– ‘Waarom lukt het bij anderen wel en bij mijn niet of met heel veel moeite’?
– ‘Wat zullen ze wel niet denken van mijn plan of wens’?
– ‘Angst voor geld’ ‘Angst niet rond te kunnen komen’
– ‘Ik kan beter dit of dat blijven doen, nu heb ik vastigheid in … ‘
En ga zo maar door.

Ook ik heb wat tegenslagen gehad de afgelopen tijd, ik merkte dat ik in wat oude patronen schoot, er was onrust, onzekerheid, angst of alles wel goed zou komen, of ik het wel zal gaan redden in Spanje en ook twijfels of ik hier wel goed aan had gedaan. Er was ineens zoveel wat veel invloed had op mijn zenuwstelsel. Ook had ik veel uitgaven en kwam er niet veel binnen. Plus de kracht van de Volle maan, de eclipsen en de zon- en maansverduistering van deze maanden deden een extra duit in het zakje. In de relatie met mijn vriend had dit ook gevolgen, we waren spiegels voor elkaar, oude gevoelens, oude pijn, oude angsten, gebeurtenissen die omhoog kwamen. We communiceerde hier veel over wat erg goed is voor onze relatie!

Ik besloot om een aantal dagen de tijd te nemen voor dit alles, zoals ik anderen door situaties coach heb ik dat nu bij mezelf gedaan, ook met hulp van mijn lieve vriendinnen.
Alle angsten en gebeurtenissen er laten zijn en achterhalen waar ze vandaan kwamen. Het accepteren, doorvoelen, aandacht geven en dan laten zijn. Patronen zien en vernieuwingen aanbrengen.
Ik moest een keus maken waar ik heel veel moeite mee had waar veel tijd in had gezeten.
De prachtige natuur met houten chalet waar ik mijn droom waar wilde maken, retraites organiseren, dansen in de zon en het maanlicht, coachen en workshops organiseren.
Zes maanden mocht ik er gratis wonen, al snel bleek dat het in de wintermaanden te koud was en ook donker omdat de zon heel laag stond. Stroom via een generator, water wat niet constant aanwezig was, er moest een geiser komen voor warm water voor douchen. Het zou veel geld kosten om dit allemaal in orde te maken, het huisje zo donker en koud, niet goed voor de gezondheid. Ik kon blijven hangen in wikken en wegen, de negatieve punten en het onzekere omdat het huisje waarschijnlijk illegaal was, geen huisnummer etc.
De omgeving die zo geweldig was maakte het dan weer goed, reëel was het niet.
Krampachtig iets vast willen houden dat werkt niet en ten tweede kwam ik ook niet verder.

Ondertussen was ik gaan netwerken, had me aangesloten bij diverse groepen en had ik veel mensen gesproken.  Eerlijkheid duurt het langst. Door mijn situatie te benoemen en daarbij mijn kwetsbaarheid te tonen kwam er veel op mijn pad. Ik kreeg tips, adviezen en hulp aangeboden.  Ook de dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen deden er een schepje bovenop. Mijn positieve flow bracht me nieuwe kansen in mijn leven. Door het opgeven en loslaten van het chalet kwam er heel snel een nieuwe kans.

Een klein kasteel waar we workshops en retraites kunnen organiseren.
Mijn wens om dit samen met iemand op te gaan pakken komt uit, en met een geweldige locatie, super, ik ben er heel blij mee!
De vrouw des huizes heeft ook veel doorstaan, door haar doorzettingsvermogen en positieve kracht heeft zij haar droom verwezenlijkt.
Nu gaan we onze krachten bundelen en gaan we deze plek gebruiken om mooie dingen tot stand te brengen.  Er moeten nog een paar aanpassingen gedaan worden maar dat gaat ons zeker lukken!

IMG_7897

Voor mij veel positieve gedachten, nu stappen zetten en het plan uitwerken om mijn droom te verwezenlijken! Het verzorgen van retraites ‘Dans je in balans’ met Chakradance en ‘Kom in je kracht’, Coaching, diverse workshops en tal van andere mooie dingen met andere mensen.
Het geld en materialen wat we nodig hebben dat komt vanzelf wel goed!

21 juni ‘Celebrating Summer’ 4 uur mediteren, dansen, Mandala art plus zomer ritueel.

Wil je meer informatie over de retraites, stuur dan een e-mail, dan hou ik je op de hoogte.
Zie verder Facebook en de agenda.

Onzeker over de toekomst, zet dan stappen zetten om zekerheid in te bouwen.
Beter iedere dag een paar kleine stapjes en langzaam vooruit komen dan niets doen en stilstaan of teveel doen en dan het overzicht kwijt raken.
Denk aan je mindset, ‘met positieve gedachten creëer je een positief mooi leven!’

Heb je hier hulp bij nodig, neem vrijblijvend contact op.
Coach sessies kunnen ook via Skype !

IMG_7898