Gedachten hebben krachten

Geef jij vaak gehoor aan je gedachten ?

Jij bent niet je Gedachten !

Heb jij dat ook wel eens?

Er is een gedachte, daar schenk je aandacht aan, er volgt nog een gedachte en voor je het weet speelt er een heel verhaal van gedachten af in je hoofd. Ondertussen gaan je gedachten er van alles bij halen en vervolgens komen er ook nog emoties en bepaald gedrag bij. Soms kan je hier heel erg moe van worden! Gedachten hebben dus krachten !

Gedachten kunnen heel subtiel zijn, ze lijken net echt !

Gedachten gaan heel snel, in een flits gebeurt er van alles in je lijf en je hoofd.
Je ziet iets, je hoort iets, je ruikt iets en het brengt je naar een herinnering of gevoel.
Vanuit deze trigger kan je in je hoofd schieten, er komt een gedachte over.

Ik heb dat ook wel eens. Ik ben bezig met iets en ineens is er een gedachte.
Dan komt er een idee waar ik helemaal enthousiast van kan worden. Soms ga ik er direct actie op ondernemen, of ik schrijf het op of ga er nog even verder op borduren. Er komen meer gedachten bij en daarnaast ook subgedachten die er eigenlijk niet toedoen maar wel aandacht willen.
Ineens is er de advocaat van de duivel met een kritische noot, dit zijn negatieve gedachtes die me ervan af willen hebben, die het idee niets vinden of het vertelt me dat het er toch niet van kan komen. Het lijken wel stemmen die tegen me praten.
Het idee wat ik eerst had waar ik zo enthousiast over was gaat wat vervagen, er komen nog meer gedachtes bij en ook gevoelens gaan meespelen.
“Kan ik dit wel…
Is dit inderdaad …..?
Is het wel een goed idee?
Is het te vroeg?
Is het wel haalbaar?”

Gedachten zijn KrachtenVoor je het weet gaat je aandacht alle kanten op en wordt er van alles bijgehaald wat niet meer relevant is. Sub, sub, nog meer sub …
Soms is het goed omdat het idee of onderwerp van alle kanten bekeken kan worden.
Ook kan het zijn dat er TE veel bij komt waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet.
Het kan ook zijn dat hierdoor goede ideeën niet meer worden uitgevoerd.
Soms kan het ook een hele andere kant uitgaan en denk je heel veel in het negatieve, ook over andere mensen of situaties die niet de realiteit zijn. Dit komt vaak voort uit een herinnering die er nog zit vanuit het verleden, dit kan een oude pijn zijn.

Voor je het weet ben je in gedachten verzonken en aan het doem-denken

Soms is het heerlijk om veel te denken.

Zo kan een probleem van allerlei kanten belicht worden.
Je kan innerlijke dialogen aan gaan.

Maar …
Het kan ook een andere kant opgaan.

Herken je het volgende;

 •  Ik wil dit doen …. maar ja, kan ik dit wel ….  er komen negatieve gedachten.
 • Je wilt iets aanschaffen … “is dit wel nodig”, “kan het wachten”, of je bent zo enthousiast dat je het direct aanschaft zonder na te denken …
 • Je wilt iemand bellen … kan dit wel op dit tijdstip, is het niet te snel..
 • Iets of iemand roept iets bij je op en je denkt terug aan die tijd in het verleden. Het kan zelfs zo erg zijn dat het weer de gevoelens en gedachten van toen oproept. Voordat je het weet heb je bepaalde gedachten die niet met deze situatie te maken heeft.
   

  Gedachten hebben ongelooflijk veel krachten! 

  Het is net zo krachtig als dat je woorden gebruikt.
  In een volgende blog rond communicatie zal ik hier dieper op ingaan

Tips om je gedachten en doem-denken te stoppen!

Als je merkt dat je in cirkeltjes denkt en dat je gedachten alle kanten op gaan kan je verschillende dingen doen.

 1. Jij bent niet je gedachten maar de ander ook niet !
  Merk je dat je negatieve gedachten hebt die invloed hebben op je humeur, stop hier direct mee want dit is niet wie jij bent! Zeg juist positieve dingen! Blijf dit steeds herhalen tot de gedachten verdwijnen. Zeg of denk niets wat een ander kan schaden.
 2. Zoek afleiding
  Ga iets doen waardoor je letterlijk uit je hoofd gaat. Een spelletje, eten koken, een wandeling maken, iets waar je plezier aan beleeft en waar je niet bij na hoeft te denken.
 3. Ga wandelen / gronden
  Wandelen helpt je om je denken te stoppen. 20 minuten buiten lopen maakt je hoofd al leeg. Als je dat op blote voeten doet maak je nog beter contact met Moeder Aarde waardoor je nog beter gegrond bent. Gronden is namelijk heel belangrijk want je gaat letterlijk uit je hoofd. Heb je wel eens een boom vastgepakt? Voel de energie maar.
 4. Maak contact met je lichaam / doe een meditatie
  Als er teveel gedachten zijn, ‘als je letterlijk teveel in je hoofd zit’ dan telt de rest van je lichaam niet meer mee. De energie stroomt niet goed, vaak krijg je het koud en is er geen contact meer met de rest van je lichaam. Meditatie helpt om rust te creeren, het contact met je lichaam te maken, te voelen en te ontspannen. Juist door afstand te nemen komen er inzichten en creatieve oplossingen. Ik zeg altijd ‘Zo boven, zo beneden’ en alles ertussen, alle chakra’s horen in balans te zijn zodat je goed kan functioneren.
  Klik hier voor een gratis meditatie !
 5. Check of de gedachten juist zijn
  Soms is het fijn om er met iemand over te praten of te sparren. Iedereen heeft een verhaal, een ervaring en dat is goed. Soms wordt het verleden met het heden en de toekomst verward, in dat soort gevallen is het belangrijk om dat te scheiden want iedere situatie is anders.
 6. Roep de hulp in van een coach
  Soms zijn de gedachten zo sterk dat ze heel veel invloed hebben op de gevoelens en het gedrag wat hieruit voortvloeit. Hierdoor kunnen er confrontaties ontstaan binnen relaties. Doordat de boog teveel gespannen is kan dit leiden tot stress met de gevolgen van dien. Merk je dat je er zelf niet uit komt zoek dan hulp.

Mocht je last hebben van (doem) denken dan kan je bovenstaande toepassen.

Ik wens je hier veel succes bij.
Heb je je al aangemeld bij de Facebook Page? hier krijg je nog meer tips.
Like de page en maak kans op een gratis Coach sessie.

Heb je hulp nodig vraag dan hier een gratis gesprek aan.

Love & Light
Alexandra Langeveld