Gezondheid is een keuze! Je lichaam is onbetaalbaar !

Ben jij je bewust van je darmflora?

Gezondheid begint bij je darmen!


De afgelopen week heb ik vele gesprekken gevoerd over gezondheid.
Om me heen hoor en zie ik veel mensen die te maken hebben met ziektes.

Gevoelige darmen, allergieën, overgewicht, diabetes en vele soorten kanker.
Daarnaast ook de mentale ziektes, stress, burn-outs, van manisch tot depressief.

Omdat ik met veel mensen heb gewerkt die ziek waren, in de psychiatrie, jongeren, ouderen, verslavingen en zelf ook wat ziektes heb overwonnen heb ik me meer op de gezondheid gericht.

Zelf heb ik een verleden met een combinatie anorexia/boulimia. Dit heb ik vele jaren als geheim met me mee gedragen. Ik ga er nu niet al te diep op in, een aantal dingen wil ik er wel over kwijt. Er waren vele oorzaken voor mijn eetprobleem die te maken hadden met emoties en controle. Ik was het contact met mezelf kwijt, ik was gevoelig voor reacties van anderen, er was schaamte, er was heel veel angst en onwetendheid. Ik was me niet bewust van mijzelf en mijn gedrag. De leegtes vullen met eten, de controle hebben omdat ik een bepaalde maat en gewicht moest hebben, dit zorgde voor veel stress en destructief gedrag. Ik was vaak ziek vanwege een slecht immuunsysteem en ook mijn darmen werkten niet goed. Daarnaast had ik vaak last van mijn buik, maag en darmen vooral na bepaalde voeding, ik snapte niet waarom.
Na vele jaren en veel hulp heb ik ermee om weten te gaan, ik geniet nu van eten en ben me heel erg bewust van mijn lichaam, ik zorg vanuit hart en ziel erg goed voor mezelf.

Je bent wat je eet, heb je die term al eens gehoord?

Ben jij je bewust van je darmflora?
Eet jij bewust?
Weet je hoe je darmstelsel werkt?

Veel mensen zijn zich niet bewust van wat ze eten, ik was er zelf een expert in.
ik rookte, ik dronk wijn, ik dronk veel koffie, at veel koolhydraten, vooral in de winter tijdens de winterdip, ik at veel suiker, dat is een verslaving die hoort vaak bij weinig eigenwaarde, niet van jezelf houden, het hartchakra. Daarnaast dronk ik veel te weinig waardoor ik last had van verstoppingen. Als kind had ik enorme buikpijnen, moest ik vaak naar de dokter maar die kon niets vinden. Op latere leeftijd kwam ik erachter hoe mijn lichaam het beste functioneert en ook met welke voedingsmiddelen, sport, rust etc.

Tegenwoordig zijn er veel mensen en ook erg veel kinderen die last hebben van allergieën.
Op zich is dat niet erg, het is normaal dat je niet alles kan eten.
We hebben verschillende type mensen, 4 verschillende bloedgroepen, het is de kunst om je “eigen gebruiksaanwijzing” te leren kennen. Als je ergens niet tegen kan dan is dat fijn als je dat weet. Ik heb er jaren over gedaan, nu weet ik mijn gebruiksaanwijzing en weet precies wat ik wel en niet moet eten. Over dit onderwerp volgt een andere blog.

Hoe zwaar kan een verstopte darm zijn? 

Hoe zwaar weegt een gemiddelde darm?

De darmen zorgen voor de vertering van voedsel, het is een enorm belangrijk orgaan!

 

Mijn Missie is meewerken aan een gezonde wereld !

De maatschappij is in de afgelopen jaren enorm veranderd! Het wordt ook wel een “weggooimaatschappij genoemd”. Alles moet ook snel, dat geldt ook voor eten. De winkels hebben daar handig op ingespeeld, magnetronmaaltijden, snelle happen, veel producten zijn zo voorbereid dat het snel klaar is, er is van alles mee gedaan. In de supermarkten is meer bewerkt voedsel te koop dan vers voedsel. In veel producten zit veel zout en suiker plus de bekende E-nummers.
Ook wordt er meer buiten de deur gegeten, het is gezellig, er wordt langer getafeld en meer dan nodig genuttigd.  Vooral na de vakantie en de feestdagen wordt er geklaagd over de overtollige kilo’s. De kilo’s moeten er dan weer zo snel mogelijk vanaf!

In mijn werk als coach/therapeut en healer heb ik vaak te maken met mensen met klachten, zowel psychisch als lichamelijk. Het onderwerp voeding neem ik hier altijd in mee. Wat blijkt, in vele gevallen is voeding een belangrijk onderdeel van de problematiek. Gezondheid zit hem in veel dingen, voeding, beweging, zelfbeeld, conditie, optimisme, positief in het leven staan etc. Die dingen hebben allemaal met elkaar te maken. Veel mensen zijn zich niet bewust wat voeding met ze doet,
Voeding is een belangrijke basis. Als je niet eet wordt je ziek of nog erger.
Eet je verkeerd dan wordt je ook ziek, dit kan ernstige gevolgen hebben!
Veel mensen zijn ziek en vinden het veranderen van de voeding toch te moeilijk of zelfs onzin.
Veel mensen nemen medicatie maar veranderen niets aan hun “life style”.

Bewustwording is stap 1 !

Weet wat je eet! Dat is heel belangrijk deze tijd en de eerste stap.
Houd eens een week lang bij wat je eet en drinkt. Dan wordt je je al bewust van wat je in je mond stopt en of het echt goed is voor je of niet.

Naast eten is drinken heel belangrijk, we hebben water nodig om te zuiveren, om te groeien, om te helen. Thee, koffie, cola, bier, wijn en andere dranken is geen water en die tellen niet mee aan de hoeveelheid vocht wat je dagelijks nodig hebt. 1-1,5 liter water per dag is geen overbodige luxe. Een ezelsbruggetje is 30 ml water per kg gewicht. Twee glazen water een half uur voor de maaltijd en twee voor het slapen gaan zorgt er voor dat de lever gal kan aanmaken, daarmee heeft de lever minder werk om de verkeerde voedingstoffen te reinigen.

De darm is als de “tweede hersenen” van ons lichaam.

Met een lengte van 6-8 meter, dit bedraagt het oppervlak van ongeveer 200 vierkante meter (staat gelijk aan een voetbalveld) en een groter aantal zenuwcellen dan in de hersenen, is de darm het grootste spijsverteringsorgaan van ons lichaam wat direct invloed heeft met zijn functie op onze gezondheid en speelt daar een enorme rol in.

In een gezonde staat weegt een darm meestal tot 2,5 kg. De unie darm is zo’n 3-4 cm en de dikke darm ca. 5 cm. Het is alarmerend dat sommige darmen zo’n 15 tot wel 20 kg kunnen wegen ! In dat geval zijn er afzettingen van afvalstoffen met een gewicht van maximaal 18 kg. Er zijn autopsies waar zelfs resten van de moedermelk zijn opgespoord.

Hoe is dit mogelijk?
De dikke darm neemt alles op wat we eten (toevoegingen, conserveermiddelen, kleurstoffen, enz.) ALLE afzettingen van de dikke darm.

Wat betekent dat?
Een verstopte darm kan zijn rol niet vervullen. Dit bevat:
*   Bescherming tegen infecties (80% van het immuunsysteem bevindt zich in de dikke darm!)
*   Productie van vetzuren
*   Regeling van het slijmvlies
*   Activatie van voedingsstoffen
*   Uitstoot van schadelijke en giftige stoffen

Stap 2.  Een grote schoonmaak

Ontslakken, zuiveren, en ontgiften van de dikke darm.
Stel je voor dat de dikke darm een vieze en ingewikkelde keuken is.
Om het uit te mesten en te reinigen heb je verschillende reinigingsmiddelen nodig:

1. SCHUURMIDDEL om het te bevrijden van korstvorming.
Dit middel reinigt de darm, de tabletten bevatten aminozuren en verschillende kruiden die het reinigingsproces van het lichaam ondersteunt.
2. BEZEM veeg de opgeloste kortvorming weg –  voor transport afvalproducten.
Dit zijn oplosbare vezels, het bind de afvalstoffen zorgen voor de gezonde immuunfunctie van het lichaam en een gezond zuur-basisbalans.
3. SPECIALE UITLAATGASREINIGER net zoiets als een ovenreiniger
Dit is een natuurlijke bron van organisch zwavel dat reageert met de toxines door deze met de zware metalen te binden. Zo wordt de uitstoot van afvalstoffen versneld. Deze stof werkt ook in de hersenen.

Stap 3.  Stofwisseling programma

We gaan nu een stapje verder. Een programma van Detox en reiniging.
*   Prestatie behouden door vermindering oxidatieve stress
*   Positieve boost aan het immuunsysteem door verbetering van de darmflora
*   Versterking van lichaam, geest en ziel
*   Veranderingen van de innerlijke houding

Bijkomende voordelen
*   Verlies van overgewicht
*   Succes door het aanpassen van je “geheugengewicht”

Veel mensen hebben door actief te investeren in de gezondheid door bovenstaande programma’s een enorme transformatie doorgemaakt.

Lees hier meer over het programma

Omdat ik veel mensen wil helpen met hun gezondheid heb ik nu een mooie actie.

Wil je meedoen aan de darm reiniging of stofwisselingsprogramma dag krijg je van mij naast de begeleiding die ik biedt bij het programma een gratis healing of coach sessie cadeau !

Ik zet me in voor een gezonde wereld, doe jij ook mee?

Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met me op. 
Laat je telefoonnummer achter zodat ik je terug kan bellen.

Love & Light
Alexandra Langeveld