Ontwaakt uit de luchtbel

Een luchtbel die minimaal 6 nullen en vrijheid belooft….

Al jaren heb ik een droom, een droom om met mensen, voornamelijk vrouwen, te werken. Een droom die mij raakt vanuit mijn hart en ziel. Werken in groepen maar ook individueel en daarnaast ook partners, van één dag tot een week en ook gedeeltelijk online of een mix van online en fysiek. De online sessies doe ik al een aantal jaren, dat is voor mensen die mij toch nodig hebben en niet de middelen hebben om mij te bezoeken en voor acute hulp.


Tijdens het schrijven van deze blog kwam er een ‘Vertaling’ van ‘Onze vader’ op mijn pad, geschreven door Pieter Derks, wat gaat over de ‘Graai en Gulzigheid Cultuur’.

Onze Waarde
Die in de markt zijt
Uw groei worde geheiligd
Uw rendement kome
Uw wil geschiede
Gelijk in de winkel alsook op ons aanrecht
Geef ons heden onze dagelijkse koopkracht
En verhoog onze schulden
Zoals wij ook anderen hun schulden verhogen
en leid ons niet in Recessies
Maar verlos ons van inflatie
Want van u is de overheid en de beurs en de markt
Tot in de eeuwigheid
Amen


Ondertussen heb ik veel lesgeld betaald. Lesgeld in super goede opleidingen waar ik wat aan heb gehad, zowel voor mijn eigen proces als voor het werken met klanten.
Op een bepaald moment kwam ik uit bij een opleiding voor programmagericht werken. Dat kwam mooi uit want dat was wat ik heel graag wilde doen. Dit was waar mijn hart en ziel blij van werd. Ik kreeg er energie van, ik werd creatief, mijn inspiratie werd aangewakkerd en dagelijks was ik er mee bezig. Het was een behoorlijk bedrag wat ik had betaald voor de opleiding, binnen vier maanden had ik mijn eerste klant die ik mocht begeleiden met mijn programma. Ik werd er blij van, deze manier van werken past bij mij, het resultaat was erg goed, dat gaf me nog meer voldoening. 
Vrouwen helpen ”in balans te komen met hun authentieke zelf”, alle wijsheid, kennis, ervaring, tips, tools, methodes kon ik hierin kwijt. 
Ik vind het zo mooi hoe de vrouwen ieder op hun manier aan hun transformatie werken.

Met behulp van de tips en tools van het programma wat ik doorliep maak ik nu mijn eigen op maat gemaakte programma vanuit mijn visie, mijn passie, mijn hart en ziel. Het stroomde, dit is wat ik diep in mijn hart wil, het was mijn energie wat ik had neergezet, mijn op maat gemaakte programma voor de klanten die met mij resoneren.

Via deze opleiding werd ik gemotiveerd tot een volgende opleiding, gegeven door een van de twee dames van de opleiding waar ik nog mee bezig was. Ik bekeek een 5 daagse challenge, had korte lijntjes contact, ik kreeg veel aandacht en achteraf gezien, werd ik er langzaam in gezogen. Uiteindelijk was het een marketingbelofte van 6-cijferige omzet en meer vrijheid, net als zoveel programma’s die er nu op de markt zijn. Het ging ten koste van mijn vrijheid, gezin en vriendenkring. Deze opleiding had mij veranderd, ik was van mijn authentieke zelf afgedreven en van mijn oorspronkelijke missie. Ik had geluisterd naar de succescoaches die rijk worden van de dromen en goede intenties van healers en andere takken van werk. Ik voelde me steeds ongelukkiger worden, mijn energie daalde, ik voelde een enorme druk en prestatiedrang waar ik uiteindelijk niet meer tegen kon. Het ging om gezien worden, jezelf goed in de markt zetten met heel veel tools die je aan moet schaffen, veel alleen doen en vooral doorgaan. Het kost heel veel tijd en nog meer energie. 
Ik werd onzeker omdat mijn energie niet meer stroomde, ik had het gevoel dat ik alles anders moest doen en dat was juist waar de weerstand vandaan kwam, dit was zo NIET MIJN DING ! Ik voelde boosheid omdat ik zoveel geld kwijt was en mijn familie en vrienden hiermee tekort had gedaan. Het had me maanden gekost om te komen waar ik wilde komen en uiteindelijk liep alles anders.

In plaats van Vrijheid Ondernemer met financiële vrijheid werd het een financiële strop.

Ik kwam erachter dat het een DIY project is, een Do It Yourself.

Je krijgt wekelijks een module, die je zelf uit moet werken en het erge hieraan is dat deze betaalde modules ook gratis te vinden zijn op het Internet. 
Het zijn voornamelijk video’s, webinars met een PowerPoint presentatie zonder persoonlijke begeleiding en daarnaast verdienen de trainers nog aan affiliatie premies, die strijken ze op bij iedere tool die ze adviseren die je echt ”MOET” gebruiken als je succesvol wilt zijn. Ook zijn er webinars gebruikt van vorige groepen waar hun namen in voorkwamen. Hoe zit dat met de privacy? Daarnaast waren bepaalde modules al verouderd omdat de Social Media steeds veranderd, denk aan Facebook, Linkedin etc.

Gelukkig ben ik op tijd ”ONTWAAKT UIT DE ILLUSIE”!

Door de business coaches wordt beweerd meer vrije tijd te hebben, dat dit de manier is van vrouwelijk ondernemen, iets waar vrouwen van dromen, onafhankelijk kunnen zijn en op zoek naar hun vrouwelijke kracht.
Deze manier van werken is niet de vrouwelijke energie maar de mannelijke, het gaat om werken vanuit de Ego, de wilskracht, en heeft niets meer te maken met het werken vanuit de ziel, de passie, de universele inspiratie en de flow, deze manier put uit in plaats van dat het wat oplevert!
Gelukkig heb ik door tegenslagen afstand genomen van werk en opleiding.
Het begon in november met een website die stuk was gegaan en een slechte WIFI verbinding. Voor mij was het al een beginnend teken!
 In januari was er het slechte weer waardoor ik langer in NL verbleef, ook weer met een slechte Wifi verbinding. Ik koos toen voor tijd voor vrienden.
 Mijn weerstand zorgde ervoor dat ik geen tools heb aangeschaft, ik deed een stapje terug en keek naar collega’s hoe zij aan de opleiding werkte.

Ook keek ik naar mensen die soortgelijke programma’s aanbieden en waar zij de opleidingen hebben gedaan. Het is een HYPE op het moment!
Voordat ik mijn opleiding ging doen en mijn missie en visie had opgeschreven kwam er van alles tot stand, ’cadeautjes uit het Universum noem ik dat’ en waar ik super dankbaar voor was. Er was hulp, ik woon op een mooi terrein met veel mogelijkheden, er zijn mensen om me heen die me helpen en steunen, alles stroomde om mijn project voor elkaar te krijgen.

Door de andere manier van werken, de wilskracht, het EGO, begon er veel te veranderen. Door de weerstand van het anders werken en het ”MOETEN”, komt er meer afstand met je authentieke zelf, je chakra’s raken leeg, het begint met de zonnevlecht wat moeheid oplevert. Daardoor stroomt de Universele energie niet meer waardoor je niet kan manifesteren. Als je vanuit Manifestatie / Ego gaat manifesteren geef je eigenlijk een signaal naar het universum een signaaltje af dat je niet vertrouwd op de Universele flow maar dat je het zelf wel kan doen, je EGO. Het Universum oordeelt niet en laat je dan je dingen zelf doen, actie, reactie. Ik zag veel leed om me heen, fysiek en daarnaast ging het ook om geld, de hoge investering moet natuurlijk terug verdiend worden! Ik raakte enorm moe van dit alles, het geld had ik in 1x betaald van een lening die ik gelukkig voorlopig nog niet hoef terug te betalen.

Deze manier van werken vind ik niet meer ”AUTHENTIEK ZIJN”, het maakt je een kopie van anderen, je verdwijnt tussen alle anderen, want je hogere ziel, je passie, je werken vanuit je hart ontbreekt. Het gaat nu alleen maar om geld! Het wordt coach wil ik eigenlijk voor mezelf niet meer gebruiken want overal is nu wel een coach voor. Twee keer wilde ik stoppen met de opleiding en mijn geld terug hebben, de eerste keer al vrij snel in het traject, binnen de 30 dagen. Steeds weer werd ik overgehaald en geraakt op mijn zwakke plekken. Er werd van alles beloofd, de bekende worst, een idee waar je wel weer wat tools voor in moet zetten, want werken, tijd voor geld is uit den boze, je verdient het om meer uit het leven te halen, 4 maanden werken per jaar en de rest vrije tijd, een inkomen van 6 cijfers en ga zo maar door. Ik kreeg aandacht, werd de hemel in geprezen, totdat ik had betaald, dan gaat de aandacht naar de volgende groepen, de volgende boottocht, hun eigen vakanties en eigen vrije tijd, en daar sta je dan, je kan het nu allemaal zelf uitzoeken want de modules zijn levenslang bereikbaar wordt er dan gezegd.

Dit is de nieuwe markt, de doelgroep is vaak alleenstaande vrouwen, healers, coaches, mensen die een droom hebben. Mensen gaan investeren, ook als ze het geld helemaal niet hebben, ze gaan er zelfs leningen voor afsluiten met alle gevolgen van dien. Ik zie mensen hun banen opzeggen omdat ze geloven in de praatjes en de voorgehouden worst. Ze gaan zelfs nog meer investeren om het beloofde succes te bereiken of om hun investering er toch uit te kunnen halen! Ook wordt er een kans gegeven om een webinar te doen in de leeromgeving, de befaamde worst om het vertrouwen te geven, een zetje omhoog. Deze webinar wordt dan gebruikt voor de opleiding en schuift automatisch mee naar de volgende groep.
Geld verdienen over de rug van anderen daar ga ik niet in mee. Ik zie meer en meer van dit soort kopie gedrag. Geld, aanzien en succes, dat is waar alles om draait!  Dat de mensen afhaken met problemen daar wordt niet naar omgekeken, geen aandacht aan geschonken.
Waar gaat dit naartoe!
Heel veel mensen zwijgen, ze gaan maar door en laten een valse kant zien naar de buitenwereld want oh oh, het gaat zo goed gaat sinds ze zijn begonnen aan hun grote stap want als ze iets anders laten zien komen er geen klanten meer. Iedere post en stap wordt in de gaten gehouden en geliked, het moet volgens de strategie, zonodig wordt er ingegrepen. Het wordt steeds benauwender omdat je op de voeten wordt gevolgd, op de vingers gekeken en het gevoel hebt van BIG SISTER IS WATCHING YOU.
Als je dan aangeeft dat je er niet blij mee bent, er mee wilt stoppen, dan sta je gewoon in de kou, er wordt niet meer naar je omgekeken want coachen/begeleiden is er niet bij. Dat coachen kost weer extra geld. Vaak is er schaamte want we doen niet goed ons best, we hadden door moeten zetten.

Werken voor het grote geld of vanuit passie?

4 maanden werken en de rest vrije tijd daar geloof ik niet in. De nieuwe manier van Ondernemen, Vrijheid Ondernemer, dat houdt in om dagelijks met tools, trucjes en systemen bezig te zijn om klanten binnen te halen. Continu met marketing bezig zijn, dure systemen inzetten, veel achter de computer zitten en eigenlijk op den duur weinig tijd hebben om de mens echt te helpen in het proces, datgene waar het eigenlijk om gaat, waar ik blij van wordt, waar ik vanuit mijn hart bezig mee wil zijn, anderen echt helpen!
Ondertussen gebeurt er zoveel online dat er geen verbinding meer is.
 Dit gaat vanuit EGO, wilskracht, alles draait om succes, snel een programma online zetten, snel geld verdienen, snel geld terugverdienen, de stress die erbij komt, de vermoeidheid, en ga zo maar door.

WIL DE KLANT DIT NOG WEL?
Ze worden nu overladen met informatie op het Internet! Zichtbaar zijn, tja, als ik sommige Business coaches zie, dan zie ik steeds dezelfde berichtjes langs komen, foto’s en berichten die van de buitenkant mooi zijn maar waar geen echtheid in te vinden is.
Wil ik daar bij horen? NEE !
Ik ga weer terug naar mijn authentieke zelf, vanuit verbinding met mensen werken!
Daar heb ik altijd plezier aan beleefd, dat is wat mensen willen, echtheid en connectie!
Mensen en kansen kwamen vanzelf op mijn pad, het ging om mij als persoon met mijn mooie kwaliteiten en ook kreeg ik complimenten over mijn website, die ik zelf onderhou en die weergeeft hoe ik ben en hoe ik werk. Ik werk vanuit persoonlijke verbindingen, van soul to soul en daarnaast zijn er ook online sessies mogelijk omdat de verbinding al tot stand is gekomen tijdens de life sessies. Vanuit echtheid werken dat is mijn motto, geen kopie gedrag, de lijn volgen van anderen, dat is een flow die voor mij niet werkt.

Mijn trainer zei me “Je werk is niet je hobby”!
IK WERK JUIST VANUIT MIJN HART EN ZIEL, MIJN ECHTHEID! 
Als je vanuit je hart werkt dan maak je juist verbinding, dat is waar het om gaat als je met mensen werkt!

’Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen’ van Loesje die is zeker hier van op toepassing.
Juist je authentieke zelf, je eigen wijze van ZIJN en werken en mensen naar je toe laten stromen is iets moois, de energie stroomt daar in mee.
Energetisch werken vanuit de Yin energie, werken met visionboards, het aantrekken van mensen en benodigdheden, de kosmos geeft het ons allemaal, als je er maar in gelooft en bij jezelf blijft! Wat je aandacht geeft dat groeit! Mensen die mij nodig hebben komen vanzelf bij mij terecht, daar zijn alle systemen en autorisaties niet voor nodig!

Ik zie regelmatig kopieën van programma’s allemaal gericht op vrouwen met Power, die iets willen veranderen in de wereld, onafhankelijk willen worden en gedreven vanuit het hart, vanuit passie etc. Het wordt gepresenteerd als een eigen opleiding of cursus, ”alsof ze het hun eigen ding is”. Ze lijken allemaal op elkaar, dezelfde indeling zelfs prijzen en selling pages. Ze hebben even succes en daarna valt het als een kaartenhuis in elkaar!

Ik laat me niet gek maken door het groot, beter, mooist syndroom en dat je veel in jezelf MOET investeren, want ergens zul je die investering ook weer terug moeten verdienen en meestal is de klant degene die er uiteindelijk voor betaald.
En weet je wat het mooie is, ik moet hier net als vele anderen doorheen!
Loskomen van materie en hebzucht van de Ego Tijd,
op weg naar onvoorwaardelijke liefde.
Veel mensen hebben last van de wonden van het ego, denk aan:
*  niet gezien worden
*  niet erkend worden
*  niet goed genoeg zijn
*  angst om in je eigen grootsheid te gaan staan
*  angst om je licht te laten schijnen.
Deze wonden moeten eerst geheeld moeten worden, daarna kan je vanuit je hogere zelf, je ziel werken en dat is waar het uiteindelijk om gaat! Als de wonden zijn geheeld, en dat doen ze door wat ze uitdragen ook te leven, kunnen ze worden opgelost. Vanuit Ego naar onvoorwaardelijke liefde, het hoger doel gaan dienen, vanuit zachtheid, vanuit flow, en bezieling werken.

Veel mensen hebben een burn-out of zijn overspannen. Op deze manier wordt de groep steeds groter. Mensen beginnen aan een dure opleiding, zeggen veel op en komen na een jaar van een koude kermis thuis!

Blijf met je eigen benen op de grond, ga regelmatig gronden, blijf realistisch, blijf bij je eigen doel, droom en voel of het nog zuiver is wat je doet!
WAAR WERK JIJ VOOR? Is het voor het geld, een succesvol bedrijf, voor grote groepen in Facebook met veel likes en volgersaanzien, een top functie in een bedrijf of omdat je werkelijk van dienste wilt zijn. 
Ik help ook graag mensen, maar dan wel op mijn eigen manier, door ze te helpen authentiek te zijn en blijven en geen kopie van anderen te worden.

Denk, luister en zie met je hart, denk je eigen droom GROOT want de Kosmos is gul als je durft los te laten en te gaan stromen als de rivier. Stop met het zoeken naar alles buiten je zelf, snel geld, snelle carriere maar ga voor het licht en goud binnenin jou.
Er is een wet van aantrekking, Abundance is er voor iedereen, maar niet voor ieders hebzucht. Wees dankbaar voor wat er is zodat dat kan groeien.

Voeg je toe in de FaceBook groep “Woman in Balance

Met GELD kan je:

  • een huis kopen maar niet een thuis
  • je kan er een bed mee kopen maar geen goede nachtrust
  • Je kunt er een horloge mee kopen maar geen tijd.
  • Ook een boek, maar niet de kennis.
  • Men kan een positie kopen maar niet het respect.
  • Wij betalen er een arts mee, maar niet onze gezondheid.
  • Met geld kan je zelfs sex kopen maar geen liefde.
  • En ook bloed kan je kopen maar niet het leven.

Excuses voor allen die ik tekort heb gedaan de laatste tijd, ik was er niet altijd omdat ik zo druk was met mijn opleiding en programma ….
Daarnaast dank ik de mensen die me hebben gesteund in deze tijd en die me mijn proces hebben laten doorlopen en me uiteindelijk ook liefdevol hebben bijgestaan en de spiegel hebben voorgehouden!

Wil je weten hoe ik in verbinding werk en wat ik te bieden heb?

Het mooie is dat sinds ik uit de luchtbel ben ontwaakt en weer bij mijn authentieke zelf ben aangekomen de flow er weer is. Mensen komen spontaan bij me terecht, er ontstaan mooie samenwerkingen, kansen dienen zich aan, ik wordt gevraagd om mee toe doen aan events etc. en dit alles is zonder geautomatiseerde systemen, heel simpel en basic tot stand gekomen!

MVIP Intensive in Spanjeidden in de natuur, zonder de straling van WIFI en de druk van alledag heb ik diverse opties.
We gaan samen de diepte in via een Transformatie dag(en) of week, helemaal op maat gemaakt. Hierin zit coaching, therapie, energiebehandeling, healing en dans.
Alles om je in balans te brengen met je authentieke zelf!
Daarnaast is dit ook mogelijk in kleine groepjes en voor partners om meer verdieping te krijgen in de relatie.
Binnenkort start ik met een “Dance in Balance” with Chakradance retreat.
Dit kan al vanaf 4 personen, er zijn verschillende prijsklassen, dat ligt aan de grote van de groep en de locatie. Groepen tot 5 personen is mogelijk op mijn mooie landgoedje, voor grotere groepen wijken we uit naar een andere locatie.

Bij mij is het kennismakingsgesprek gratis! Tijdens het gesprek bekijken we wat we voor elkaar kunnen doen en of de klik er is.

Meer informatie vindt je op de volgende websites, heb je vragen stuur me een e-mail of berichtje, vermeldt je telefoonnummer dan bel ik je op.
Danceinbalance.com
Coachen en “Je Unieke transformatiedag(en)”

Namaste
Love & Light
Alexandra