Rebalance The Chakra System With Chakradance

Dans het chakrasysteem in balans !

Chakradance™ is ontwikkeld door de Australische Natalie Southgarth, zij introduceerde het in 1998 in Londen. Met Chakradance™ combineert Natalie haar ervaring en opleiding op het gebied van dans, psychologie en chakra-healing in een nieuw samenspel van oude wijsheden. Chakradance™ werd in 2004 omarmd door Deepak Chopra, die Natalie uitnodigde om sessies van elk vijftig deelnemers te doen in een grote balzaal tijdens zijn weekseminar ‘Seduction of Spirit’ in Californië.
Inmiddels ervaren duizenden anderen hoe Chakradance™ eventuele geblokkeerde energie ontrafelt en in balans brengt, en hoe het je dieper met je authentieke ik in contact brengt. Je kan een gevoel van gemak ervaren in een ongemakkelijke wereld. Chakradance™ is het ritme voor je ziel en pure vrijheid!

Chakradance is:

* Een innerlijke reis door de Levensbronnen / Chakra’s
* Veel plezier.
Betekenis vinden.
Loslaten.
Thuis komen bij jezelf

Elke dans brengt ons dichter bij de persoon die we werkelijk zijn.

Kom en  kijk dieper in elk chakra, elk stukje van jou, en ervaar meer in jouw unieke dans ! Welkom bij “Dance in Balance” with Chakradance. 

dance in balance basis chakra
Basis chakra – De dans van instincten


De dans van de basis chakra haalt inspiratie uit tribal dans, gevonden in de inheemse culturen van Afrika, Australië en Noord-Amerika. Deze
dansen zijn gekoppeld aan onze wortels, overleving en aarding. In Chakradance overwegen we het dansen rond een heel oud kampvuur, en brengen onze eigen tribal dans tot leven.  Wij kunnen ook inspiratie putten uit de natuurlijke bewegingen gevonden in het dierenrijk.  Sjamanen geloven dat mensen de kracht van instinctieve dier energie kunnen leren ervaren en dierlijke dansen zijn diep verankerd in sjamanistisch rituelen.  Een tijger, een slang, een draak kan samen gaan met u – alle dieren waarvan de energie overeen komt met de basis chakra-energieën.

Dance in balance sacraal chakra
Sacral Chakra – de dans van sensitiviteit

De dans van de Heiligbeen chakra heeft vaak betrekking op de vrouwelijke dansen gevonden in het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Hawaï. Dansen uit deze regio’s vieren velen van de kwaliteiten die gekoppeld zijn aan de heiligbeen, inclusief emoties en seksualiteit.
Deze sacrale dans kan traag zijn en sensueel, of flirterig en erotisch, met vloeiende bewegingen van de heupen en buik.  Door middel van deze dans, kan de danser transformeren in een zigeuner, een buikdanseres, een oude godin, als hij of zij zich overgeeft aan de duivelse bewegingen van het vrouwelijke.  In deze sensuele dans is de aansluitende kracht van Eros opgeroepen, haar energie doordringt in ons lichaam.

Dance in balans zonnevlecht chakra
Zonnevlecht –  de dans van macht

Om de solar plexus chakra te dansen roepen we de dansen van de Strijder van de Maori, oude Marokko, Spanje, Mexico, Brazilië op. Deze dans van de strijders waren mannelijkekrachtige, sportieve en mannelijk, ritmisch en geïmiteerd deden zij de kunst van de strijd.
In Chakradance™dansen we snelle dynamische bewegingen, ontbrandt het vuur in onze buik en voedt de dans ons met energie en kracht.  Er vindt reining plaats door deze vurige energie, bewegingen die sterk worden, vastberaden en duidelijk omschreven als onze innerlijke krijger, die triomfantelijk naar voren komt, dapper en sterk.

dance in balance hart chakra
Heart chakra – de dans van Liefde

 

Om het Hart chakra te dansen is bewegen met lichtheid, vreugde en mededogen, zoals blijkt uit dansen uit oude Spanje, Egypte en China. Veel van deze dansen gebruiken overdreven armbewegingen om zachtjes in een diepe staat van roes en vrolijke harmonie te bewegen.  Andere dansen van China symboliseren evenwicht, waar de vertegenwoordigde bewegingen de Unie van hemel en aarde uitgedrukt.  Wij hebben inspiratie uit deze dansen getekend, en bewegen de armen om ons opgeheven te voelen, licht en vrij.  Geïnspireerd door de wervelende van de oude ik, dansen we een stijgende reis van liefde, mededogen en vreugde.

Dance in balance keel chakra
Throat Chakra – de dans van de expressie

De bewegingen van de Keel chakra zijn geïnspireerd door vele oude dansen.  Zo veel culturen over de hele planeet doorkruisen de stem en dans om het bewustzijn van de geest te verhogen. Het Griekse woord horus verwijst naar zowel dans en zang, en is de oorsprong van het woord koor.  In het oude Egypte, dansten artiesten vaak tijdens het reciteren van poëzie, terwijl in Hawaii, zingen – chanten – en dans worden gemengd om het verhaal te communiceren.  In Tibetaanse cultuur doorkruisen mystieke rituelen uitgevoerd door monniken chanting en geluid (gyaling hoorns, bekkens en klokken), met delicate bewegingen van het lichaam.  In Chakradance weven we geluid en beweging in een ‘mantra-dans’ die onze zelf-expressie en creativiteit intensiveert.

dance in balance derdeoog chakraThird eye chakra – de dans van Intuitie

Op de derde oog chakra, kunnen wij onszelf verheffen in extatisch en veranderde staten van bewustzijn door middel van trance-dans. De praktijk van de trance-dans is enorm populair over de hele wereld, en heeft haar erfgoed in veel van de oude culturen van Zuidoost-Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Amerika.  De bewegingen zijn meestal eenvoudige en repetitief.  De dans van het hemelse oog is de dans van de intuïtieve gedachten.  Elke danser drijft in zijn of haar eigen visuele universum van afbeeldingen, kleuren en inzichten, verwezenlijking van een diepe meditatieve staat.

dance in balance kruinchakra
Crown  chakra – de dans van de ziel

De dans van de kruin chakra is een devotionele dans, één in een lange lijn van dansen die de religieuze en de geestelijke omarmen. In de oude Shamanic praktijk van de Kelten tot de inheemse volkeren van Amerika en Azië, de dans werd gebruikt tot communiceren met de geesten.  In het oude Egypte waren bepaalde rituele dansen cruciaal voor het succes van religieuze riten. In Chakradance openen we de toegangspoort tot de ziel door middel van deze meditatieve Heilige dans.  Dit is een dansend gebed; onze beurt van de ziel om te dansen.

Harmonie en balans

Dansen door het  chakra systeem ontwaakt niet alleen ons lichaam, maar bereikt ook de geest, en roept naar de ziel. Het chakra-systeem biedt ons een model voor de integratie van lichaam, geest en ziel. Dit model omvat het geheel van de menselijke ervaring en biedt de mogelijkheid om harmonie en evenwicht binnen ons leven te vinden.
Carl Jung, de pionier van de analytische psychologie, behoorde tot de eerste Westerlingen die inspiratie kon putten uit dit model in relatie tot zijn werk en wat hij het “individuatie proces” noemde, wat betekent de weg naar heelheid.

Het chakra-systeem vormt een energieke ladder die bruggen slaat van onze materiële wereld met onze geestelijke wereld. We kunnen deze ladder gebruiken als een manier van het bereiken van de hogere staten van bewustzijn, en als we terug naar beneden klimmen, zijn wij in staat om nieuwe niveaus van bewustzijn te integreren in ons dagelijks leven. Werken met de chakra’s door middel van dans verbindt ons tot de kern van onze fysieke wezens. Zodra deze verbinding is bereikt, kunnen andere minder tastbare ervaringen van de geest en de geest worden opgenomen, belichaamd en tot slot geïntegreerd.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten in een van mijn klassen of retraites.
Als je een 8-weekse cyclus of retraite boekt ontvang je een mooie “BALANS” Chakra armband naar keuze

Love & Light
Alexandra L xxx