Van blokkades naar balans

van Blokkade naar Balans


De titel van mijn nieuwe toegevoegde richting in mijn praktijk heet ’Dans je in Balans’ met Chakradance™. Door eigen ervaring en blokkades in het leven en de opleidingen die ik heb mogen genieten en afronden mag ik met trots zeggen dat het opheffen van blokkades in mijzelf en anderen een specialiteit is geworden waar direct merkbaar positieve resultaten worden behaald.

Meer bewustwording

Meer en meer worden mensen zich bewust dat er blokkades zijn, en men wil er ook steeds vaker “iets” mee doen.
Echter merk ik ook veel om me heen dat het begrip blokkade nog niet volledig wordt begrepen en daardoor gaan mensen veelal op zoektocht, het zij in alternatieve cursussen, door het aanschaffen van boeken, er wordt naar hartenlust heil gezocht in diverse alternatieve therapieën en er wordt veel over nagedacht. Maar wat wordt er nu precies bedoeld met een blokkade, hoe ontstaan ze en wat kan je er aan doen?

Een blokkade is een teveel of een te weinig energie op een bepaalde plek in de aura, de chakra’s of in je lichaam. Deze plek kan fysiek pijnlijk zijn of een sluimerende ziekte opwekken tot zelfs indien de blokkade niet wordt opgeheven ernstige langdurige gevolgen hebben. Juist omdat we in een “op tijd” wereld leven, en onze agenda’s bol staan van zaken die ”moeten” worden die vage klachten vaak genegeerd, en komen we los te staan van ons gevoel en hogere zelf waardoor ziekte een macht over ons neemt. Vaak, pas als het te laat is, gaan we de aandacht vestigen op ons Zijn en begint de zoektocht naar heling van de kwaal.

Zelf kan je ook die blokkades voelen,

veel oude spreekwoorden geven een indicatie zoals, een steen in mijn maag, brok in mijn keel, mijn gal moeten spugen, poot stijf houden, veel last op de schouders, iets op de lever hebben, allemaal indicatoren van blokkades.
Het kan ook zijn dat je door bepaalde blokkades niet lekker in je vel zit. Blokkades kunnen voor mij als polyenergetisch coach / therapeut aanvoelen als koud of warm, een werveling van wind, een tinteling in de handen, of zelfs een  stekend gevoel geven in de handen. Een blokkade kan op verschillende manieren ontstaan en in de onderstaande tekst geef ik er wat meer uitleg over, misschien heb je er nog nooit van gehoord.

Hoe je het ook bekijkt, in de eerste plaats ontstaan blokkades door vastgehouden emoties en onverwerkte zaken in het leven. We houden ons groot, en houden daarmee “vast”. Wat niet in beweging is, stroomt ook niet. De coach/therapeut zal op respectvolle wijze aandacht geven aan de blokkade om zo de energie weer te laten stromen en daarmee het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer stimuleren.

Celherinneringen van onverwerkte emoties en trauma

Een blokkade kan ontstaan via celherinnering. Wanneer je heel veel leuke en minder leuke ervaringen hebt gehad  in je leven dan neem je deze informatie niet alleen als herinnering mee in je hoofd. Je lichaam heeft ook een geheugen en slaat alles op in iedere cel. Dit wordt dus celherinnering of celgeheugen genoemd. Voorbeeld: je hebt al je problemen geanalyseerd, je weet precies waar ‘m de kneep zit en je hebt toch het gevoel dat je niet echt vooruit komt. Dan is het een goed moment om de celherinnering schoon te maken, zodat je als het ware weer met een schone lei kan beginnen. Je ervaart dat dingen dan ineens een stuk simpeler worden en met minder pijn en emoties uit het verleden ervaren kan worden  want je draagt de oude bagage, die altijd aangewakkerd werd, niet meer met je mee.

Celherinnering openbaart zich niet alleen als een gevoel van onbehagen maar ook in de vorm van pijn en ziekte. De plaats waar je regelmatig pijn hebt, bijvoorbeeld in een orgaan als de maag of de lever of ander gebied in je lichaam, kan je informatie geven over onverwerkte emoties en trauma in je leven.

In mijn praktijk

In mijn praktijk zijn er diverse technieken die ik hanteer om je te begeleiden in het proces van het helen van deze energetische velden, dit kan zelfs zover gaan dat we door middel van diverse technieken als hypnotherapie-, EMDR en regressie onderzoeken wat je mee draagt uit je vorige levens en wat je hier nu in dit leven moet uitwerken.

Matrix-coaching, NLP, EMDR, Hypno, Regressie, Geurfrequenties, Reiki, Magnetiseren, Healing, Voetbehandeling / massages op chakra’s gericht en CHAKRADANCE™ zijn allemaal hulpmiddelen voor jou om deze blokkades op te heffen.

Wat kan je verwachten van bijvoorbeeld Chakradance™?

In deze vrije vorm van dansen met geleide meditatie en muziek die speciaal is gecomponeerd op het trillingsniveau van ieder chakra (energetisch knooppunt) wordt door middel van resonantie en je vrij voelen in beweging de weg vrij gemaakt om deze energie weer te laten stromen, daardoor krijg je meer inzicht in je functioneren, kunnen vage klachten oplossen en kan het je meer ruimte geven om te ademen, dansen leven en voelen.

Je komt als het ware weer terug aan bij jezelf, je Hogere zijn, en je wordt op een leuke ontspannen manier weer terug gebracht in het hier en nu en jouw perfecte staat van zijn, het is alsof je op het basis kamp aan komt, je rugzak afdoet, je harnas uittrekt, je stem klank krijgt en je inzichten helder worden, en dan kan je vrij genieten van jouw leven zoals het bedoeld is.

 

 

 

 

 

 

Heb je hulp nodig bij een issue in je leven

Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Love & Light

Alexandra Langeveld
Balance Coach, Healer &
Facilitator Chakradance