Goede voornemens ? met dansen kom je er wel !

WAT ZIJN JOUW VOORNEMENS DIT JAAR ?

Allereerst wens ik je heel veel geluk, gezondheid, licht, liefde, vrede en overvloed voor 2017.

Dance in Balance full moon danceAfvallen, gezonder eten, emoties toelaten en uiten, meer genieten, minder hard werken, beter communiceren, jezelf letterlijk laten horen en zien, beter je grenzen aangeven, openstellen voor liefde met name de liefde voor jezelf, stoppen met roken, minder alcohol drinken, minder klagen, meer sporten, en ga zo maar door …

Herken je een aantal goede voornemens? Heb jij zaken waar je aan wilt werken dit jaar?

Natuurlijk heb ik zelf ook ervaring met goede voornemens. Als geen ander weet ik hoe moeilijk het is als je ergens aan begonnen bent om dit vol te houden. Steeds weer kwamen er obstakels op mijn pad, steeds was er iets waardoor ik terugviel. Mijn ervaring is dan ook, je gaat een paar stappen omhoog, je valt een keer terug, en zo gaat de lijn niet schuin omhoog maar met hobbels en kuilen. Mijn 8e poging was mijn uiteindelijke overwinning dat ik het won van de sigaretten, inmiddels 9 jaar geleden!
Ik ben ook gevallen, ik heb het bijltje er ook een aantal keer bij neer willen gooien, ik zag het soms ook niet zitten, ik was ook onzeker, bleef liever in mijn comfort zone, was moe van al mijn inzet. Mensen dachten dat ik zo sterk was, zo vol vertrouwen maar diep van binnen was ik dat niet. Ik hield me sterk, dat was een vuilkuil, daardoor was ik een paar keer overspannen geraakt. Ook de overtuigingen waren sterk, allemaal onbewust en ze zaten heel diep
Vroeger ging ik veel dansen, toen was dat al een uitlaatklep voor mij, mezelf bevrijden, me-time, dansen is altijd als een rode draad door mijn leven gegaan, muziek die me raakt! Heerlijk.
Ook ik heb hulp gezocht, ben met mezelf aan de slag gegaan, diverse opleidingen, reteats, coaches die me hebben geholpen. Zo ben ik bij mijn missie gekomen, mijn innerlijke kracht waar ik steeds bij kan, doorzetten, doel neerzetten en naar toe leven, niet alles alleen doen maar samenwerken, hulp vragen.
Mijn missie geeft me power, brengt dingen tot stand, dat geeft me een goed gevoel.
Dat doe ik nu bij anderen, mensen helpen om hetzelfde te doen, op verschillende manieren.

Dit kan jij ook !!!  Kwetsbaarheid is een kracht, dat heb ik uiteraard ook ontdekt.
Het is ook eng, dat weet ik ook als geen ander.
Opstaan, doorgaan, je uiteindelijke doel voor ogen houden, kracht in jezelf zoeken, bij jezelf naar binnen gaan, je GeloofsVertrouwen, bij jezelf komen en blijven is daarbij heel belangrijk.
Wordt wakker, ga ervoor, laat los wat niet meer bij je hoort en kom thuis bij je authentieke zelf!

Met deze blog wil ik je kennis laten maken met Dance in Balance with Chakradance en daarnaast heb ik een interessante aanbieding voor je die misschien bij kan dragen bij je goede voornemen, als je die tenminste hebt voor dit jaar.

Op de een of andere manier is er een blog van mijn website verdwenen. De blog ging over de verschillende Dance in Balance with Chakradance dansen, de oorsprong en wat het oplevert.
Tijd dus om een nieuwe blog te schrijven over de verschillende dansen en de aandacht vestigen op een retreat waar je je nu voor kunt inschrijven. 

Dance in Balance overzicht

In de vorige blog heb je meer kunnen lezen over de chakra’s zelf en de Helende Geuren die daar een goede werking op hebben.  Heb je die niet gelezen dan kan dat alsnog. Ook heb ik een overzicht gemaakt met belangrijke zaken zie de afbeelding hierboven. Mocht je (nog) geen goede voornemens hebben dan vindt je daar misschien een aantal zaken die je kan verbeteren.

Klik hier voor een grotere versie van het Chakra overzicht

In maart 2017 organiseer ik op het prachtige Schiermonnikoog de retreat ‘Dans je in Balans met Chakradance – the Awakening’. Ontwaak en kom letterlijk thuis bij je authentieke zelf, laat los wat niet meer nodig is, doe nieuwe energie op, sta open voor inspiratie en ideeën maak daarnaast plezier en vind rust.
Een weekend of midweek van dans, meditatie, bezinning, verbinding en innerlijke groei. Een prachtige gelegenheid om in alle rust je chakra’s te ervaren, te ontspannen, te genieten, je te verbinden met jezelf en te delen met gelijkgestemden.

Misschien heb je wel vragen over de verschillende dansen en de Retreat

Hoe gaat dat eigenlijk, wat is het verschil in muziek en hoe wordt er gedanst?
Daarover schrijf ik deze blog, om je nog meer informatie te geven en je te laten weten wat deze retraite met je doet.

Hieronder zie je de 9 verschillende workshops waar de retreat onder andere uit bestaat.
Iedere workshop bestaat uit een Meditatie, een Dans inclusief geleide meditatie, Mandala-art waarbij je een Mandala maakt wat nog meer bijdraagt aan het helende stuk en we sluiten af met een integratie meditatie.

Dance in balance create Mandala artDance in Balance MandalaDance in balance meditation

Dance in Balance with Chakradance is als een wakkere droom.

Je danst de energie van je chakra’s, ook vergeten delen van jezelf komen aan bod en laat (pijnlijke) herinneringen en eventuele blokkades opkomen die opgeslagen zitten en nu liefdevol losgelaten mogen worden. We bevinden ons in een verduisterde kamer en dansen met de ogen dicht omdat dit een innerlijke reis is. Hierdoor kom je nog meer bij jezelf en kan je meer vrijheid ervaren tijdens de dans.  Elke dans zorgt op zijn manier voor zelf-ontdekking en genezing. Het is perfect voor je fysieke en emotionele welzijn, je energie komt in evenwicht.

*   Kennis van de chakra’s is niet noodzakelijk !
*    Je hoeft geen danservaring te hebben. 
*   Het gaat niet om gecompliceerde bewegingen of pasjes.
*   In ‘Dance in Balance met Chakradance’ beweegt je vrij!

Omdat ik weet wat de retreat voor je kan betekenen en ik niet veel in Nederland ben heb ik een Interessante aanbieding ! In de maand maart ben ik weer 2 tot 3 weken op Schiermonnikoog en organiseer dan deze geweldige retreat.
In een klein groepje gaan we ieder een eigen reis maken door het chakrasysteem.
Jij kan hierbij aanwezig zijn, meld je snel aan want vol = vol.
Als lezer van deze blog en bij aanmelding voor 1 februari dan krijg je een korting van € 25,–.
Kom je met zijn 2-en dan krijg je nog een korting van € 25,–.  De code hiervoor is Schier2017

Dance in Balance with Chakradance retreat Schiermonnikoog.
Ken je iemand die misschien geïnteresseerd is, doorsturen mag natuurlijk ook.

Wil je heel graag deelnemen maar lukt het niet in deze periode, deze retreat geef ik ook in Spanje. Daarnaast geef ik ook VIP intensive dag(en) waarin we 1 op 1 aan zaken werken waar je tegenaan loopt. Een combi van VIP Intensive + de Awakening is ook mogelijk en kan zowel op Schier als in Spanje. Meer informatie of aanmelden, vul het contactformulier in.

Lees hier de ervaringen van mensen die u voorgingen.

Hieronder kan je de verschillende dansen / workshops lezen.
Misschien mag ik je ontmoeten tijdens een retreat weekend of midweek.
Namaste, Love & Light
Alexandra

‘DE AWAKENING’ – ontwaken – de innerlijke reis 

De dans van de kennismaking met de zeven Chakra’s
Je maakt kennis en danst de zeven chakra’s, vanaf de basis tot de kruin, de 7 sleutels tot vrijheid. Dit is de eerste dans van de ’Awakening’, daarna dansen we steeds een ander chakra tijdens de retreat of tijdens een wekelijkse cyclus. We sluiten af met een integratie van alle zeven chakra’s!

De dans van de Instincten / Moeder aarde / basis chakra (1e)

dance in balance basis chakraDe dans van de basis chakra laat zich inspireren door Tribal Dance, zoals gevonden in de inheemse culturen van Afrika, Australië en Noord-Amerika. Deze dansen werden gekoppeld aan de problemen van een ieder zijn wortels, overleving en aarding. In deze dans benadrukken we bewegingen van de benen en voeten die een connectie maken met de vaste aarde. Veel dansers geven dan de voorkeur aan dansen rond een oud kampvuur, waardoor de primitieve tribale bewegingen tot leven komen, ze laten zich inspireren door de natuurlijke bewegingen in het dierenrijk en zo ontstaat de creatie van een dans die lijkt op dansen in een weerspiegeling van een  dier – achtige manier. In deze wilde en ruwe dierlijke dans, kan door de danser, de aangeboren instinctieve natuur zelf worden teruggewonnen.

De dans van de emoties en sensualiteit / (Sacral) Heiligbeen Chakra (2e)  Dance in balance sacraal chakra
De dans van het sacrale chakra kan laten inspireren door de vrouwelijke dansen in het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Hawaii. Dansen uit deze regio’s vieren veel van de kwaliteiten die geassocieerd zijn met het heiligbeen inclusief gevoelens, emoties en seksualiteit. Deze sacrale dans kan langzaam en sensueel, of flirterig en erotisch zijn, met vloeiende bewegingen van de heupen en onderbuik. Gedurende deze dans kan de danser zich transformeren in een zigeuner(in), een buikdanseres, een oude godin, als hij of zij zich over geeft aan de duivelse bewegingen van het vrouwelijke. In deze sensuele dans is de aansluitende kracht van Eros opgeroepen, haar energie doordringt in ons lichaam.

De dans van Kracht en Vuur / Zonnevlecht Chakra (3e)
Dance in balans zonnevlecht chakra
Om de solar plexus chakra  te dansen roepen we de dansen van de Krijgers op, de strijder van de Maori, het oude Marokko, Spanje, Mexico en Brazilië.
Deze krijger dansen zijn mannelijk, krachtig, atletisch en sportief, omdat ze ritmisch de kunst van het gevecht na bootsen. In deze dans gaat de danser deze dans in met dynamische bewegingen die sterk, doelgericht en duidelijk omschreven zijn. In Chakradance™dansen we snelle dynamische bewegingen, ontbrandt het vuur in onze buik en voedt de dans ons met energie en kracht.  Er vindt reining plaats door deze vurige energie. Als de energie opbouwt, kunnen de bewegingen complexer worden, zelfs tot aan het waanzinnige toe. Door deze dynamische beweging, ontvlamt de zonne-energie, en de innerlijke krijger ontstaat, dapper en sterk !

De dans van de liefde / hart Chakra (4e)
dance in balance hart chakra
Het hart chakra dansen is bewegen met lichtheid, vreugde en mededogen, weerspiegeld in dansen uit het oude Spanje, Egypte en China. Veel van deze dansen gebruiken overdreven armbewegingen om zachtjes in een diepe staten van roes en vrolijke harmonie te bewegen. Andere dansen zoals uit China symboliseren evenwicht, waar de bewegingen de vereniging van hemel en aarde uitbeelden. In deze dans laten we ons inspireren door deze dansen, en bewegen we de armen opgeheven, zodat we ons licht en vrij voelen. Geïnspireerd dansen we in een stijgende reis van onvoorwaardelijke liefde, compassie en vreugde.

De dans van Expressie / Keel Chakra (5e)
Dance in balance keel chakra
De dans van de Keel chakra zijn geïnspireerd door vele oude dansen. Vele culturen verweven de stem en dans om het bewustzijn van de geest te verhogen. Het Griekse woord ’Horos’, verwijst naar zowel dans en zang is de oorsprong van het woord ’koor’. In het oude Egypte dansten artiesten vaak tijdens het reciteren van  poëzie, terwijl in Hawaii, zang ’chanten’ en dans gemengd werden om het verhaal te communiceren. In de Tibetaanse cultuur werden mystieke rituelen uitgevoerd door monniken en vormde de combinatie van zingen en geluid (gyaling hoorns, bekkens en klokken) met fijne lichaamsbewegingen. In deze dans weven we geluid en beweging in een ’Mantra-dans’ die onze zelf-expressie en creativiteit intensiveert.

De dans van Intuitie / Derdeoog Chakra 6e

dance in balance derdeoog chakra Op de derde oog chakra, kunnen wij onszelf verheffen in extatisch en veranderde staten van bewustzijn door middel van trance-dans. De praktijk van de trance-dans is enorm populair over de hele wereld, en heeft haar erfgoed in veel van de oude culturen van Zuidoost-Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Amerika. Deze beoefening komt nog steeds veel voor in de hele wereld, en bestond in veel van de oude culturen van Zuidoost-Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Amerika.  Het derde oog heeft geen grenzen en in deze dans hebben we een manier ontwikkeld om in de open ruimte te stappen van het derde oog chakra. De bewegingen zijn meestal eenvoudige en repetitief.  De dans van het hemelse oog is ook de dans van de intuïtieve gedachten. Elke danser drijft in zijn of haar eigen visuele universum van afbeeldingen, kleuren en inzichten, verwezenlijking van een diepe meditatieve staat.

De dans van de Ziel / Kruinchakra (7e)

dance in balance kruinchakraDe dans van de kruin chakra is een devotionele dans. Om zo culturen uit alle continenten te omarmen of een andere vorm van religieuze of spirituele dansen. In het oude Sjamanistische pad, werd de dans gebruikt om te communiceren met de geesten, terwijl in het Oude Egypte bepaalde rituele dansen ontstonden die cruciaal waren voor het succes van religieuze riten. De Tantrische boeddhisten van Nepal hebben een oude dans traditie bekend als charya Nritya , een Sanskriet term voor ‘dans als een spirituele discipline‘. In deze dans openen we de toegangspoort tot de ziel via deze meditatieve heilige dans. Dit is een dansend gebed: het is de dans van stilte. Vaak zal er weinig fysieke beweging zichtbaar zijn voor elke waarnemer. De dans is intern, want nu is het de ziel die danst.

De dans van de Integratie van de zeven Chakra’s

dance in balance chakrasysteem De dans van de integratie, de verbinding, het evenwicht tussen en binnen elk van de zeven chakra’s.
Alle mandala’s komen aan bod, hier wordt veel aandacht aan besteed. Stilstaan en nadenken over je reis en jouw ervaring van je chakra’s. Ervaar de integratie in de dans.

Meer informatie over de chakradance vindt je hier. 
VIP Intensive ‘In balans met je authentieke Zelf’
  klik hier …  zowel in NL als in Spanje

Alexandra Langeveld retreat awakening

Wil je meer informatie over Chakradance of over Coaching, neem dan een kijkje op de site

Wil je mij spreken, vul dan het contactformulier in of bel me op nummer 06-24 909 568 of 0034 647 939 635
je kan ook een WhatsAp-je sturen

Het lijkt me super om je te ontmoeten en met je te werken.