ONT-LASTEN


Ontlasten… Voor veel mensen abnormaal – Chinezen doen 2 x per jaar een schoonmaak ritueel


Ont-lasten, wat is dat toch moeilijk, niet alleen voor mij, voor veel mensen is dat iets waar ze zich niet van bewust zijn denk ik. Na het lezen van een stuk in het boek over de TAO zag ik een test staan. Door het eten van een hele kip of een groot stuk vlees kom je erachter of je vegetariër bent, dat voel je direct! Nou diep in mijn hart weet ik wel dat ik een vegetarier ben, als kind besloot ik geen vlees meer te eten na het zien van een film op school over de bioindustrie. Na enige tijd moest ik weer vlees eten omdat ik bepaalde stoffen tekort kwam.

Na een simpele test ben ik er nu echt uit dat ik 100% vegetariër ben.

Na het eten van een flinke kip lag ik als een ’dood vogeltje’ op de bank. Oh wat duurde het (te) lang voor de kip weer verteerd was en wat voelde ik me beroerd. Naast de pijn in mijn buik voelde ik me futloos,  moe, had negatieve gevoelens, was boos op mezelf waarom ik dit had gedaan en had schuldgevoelens naar het kippetje. Ik hield me voor, de test was voor een goed doel en was voor mij zeker geslaagd, naast het vlees wat ik al jaren niet meer eet, nu ook geen kip meer!
Direct na de test begon ik met een inwendige reiniging, detox.

Een sapkuur plus darmspoelingen.

7 tot 10 dagen alleen het sap van wortels, komkommer en bietjes en wat groene groente, Yin energie, daarnaast 3 liter water en wat thee tussendoor voor wat warmte, de Yang energie. Omdat ik jaren verkeerde voeding tot me genomen had is dit in mijn darmen blijven zitten, detox zorgt dat de darmen schoon worden. Er zit bij ieder mens gemiddeld 2 tot 4 kg onverteerd eten in de darmen! en tot 15-20 kg aangekoekte rommel, dat is schrikken!

De eerste dag ging wel, de 2e en 3e dag was zwaar, ik voelde enorme hoofdpijn, was slap en futloos en daarnaast kwamen ook de nodige emoties omhoog. Er waren veel flashbacks van mijn kinderjaren, het steeds maar overleven wat al op jonge leeftijd begon, het moeten voldoen aan de eisen van in eerste instantie mijn stiefvader en daarna de maatschappij, de enorme criticus in me die het me steeds weer moeilijk maakt, het vechten voor mezelf, het beschermen van mijn eigendommen omdat mijn zus die in mijn jonge jaren steeds voor me wegkaapte, zij was altijd haantje de voorste en zo nog een aantal dingen. De dagen erna verliep het gelukkig wat makkelijker, ik had weer wat energie, ondanks de 30 graden.

Een ander onderdeel van ont-lasten ging over mijn eigendommen.

Gelukkig kreeg ik wat hulptroepen om te helpen om van de overtollige spullen in mijn huis af te komen, pff wat heb ik veel verzameld de afgelopen jaren, veel te veel kleding, spulletjes die ik gekregen had, de vele leuke meubeltjes die ik op de kop had getikt, mijn verzameling parfumflesjes die ik spaar vanaf mijn 16e jaar, nu zo’n 500 stuks. Met deze spullen kan ik wel twee huizen inrichten, het staat echt te vol. Ik werd me dat helemaal bewust na mijn trips naar Spanje, daar ervaarde ik hoeveel ik eigenlijk nodig heb om te leven en dat is niet veel!

We leven in een weggooimaatschappij, de modebladen zorgen dat er bijna jaarlijks een nieuw interieur aangeschaft moet worden, ieder kwartaal een nieuwe garderobe en ga zo maar door. Ik doe daar al jaren niet aan mee, ik koop vaak tweedehands, knap spullen op, geef het een likje verf en koop kleding waar ik me lekker in voel en niet omdat het in de mode is.

Veel mensen willen een groter huis,

Meer kamers, een garage, een berging, een bijkeuken, tja.. vaak meer reden om nog meer te verzamelen. Die ervaring heb ik ook, sinds mijn zoon het huis uit was gegaan heb ik de hele woning tot mijn beschikking, overal staat wel iets! De afgelopen jaren hield ik in de winter – voorjaar een enorme opruiming maar tegen de winter kwamen er toch wel meer spullen het huis in.
 Als ik nu om me heen kijk denk ik ook wel aan verhuizen, meer ruimte om me heen, maar als ik het anders bekijk, en mijn spullen weg ga doen die overbodig zijn, kan ik zelf meer ruimte creëren! 
Dat is ook wat ik ga doen, alles wat overbodig is wegdoen, doel is in Spanje werken, back to basic in de natuur, retraites organiseren en dan alleen maar meenemen wat echt noodzakelijk is. Mezelf bevrijden van alle materie en me aansluiten bij een groep mensen met dezelfde visie en dat gezamenlijk opbouwen.

De darmspoelingen waren voor mij een nieuwe ervaring,

wow wat een rommel heb ik losgelaten. Ik voel me gezuiverd, lekker schoon van binnen en ook letterlijk verlicht, wel 4 kilo. Twee maal daags mijn darmen spoelen, in het begin was het wennen en ging het wat klungelig maar al snel werd het een ritueel wat er bij hoort alsof ik het al jaren toepas, heerlijk. De combinatie met de ademhalings- en levensverlengende oefeningen zorgen voor kracht en thuiskomen bij mezelf. Het detoxen en de TAO kwam op het juiste moment, de fase waar ik in zit, loskomen van materie, hard werken, moeten presteren, status, voelden aan als veel eisen van de maatschappij. Mijn doel is me straks aansluiten bij een Holistisch Centrum in Spanje, de Taoistische Filosofie, een meester waar ik bij in de leer ga en daarnaast mijn eigen dingen kan doen zoals retraites organiseren, Chakradance, coachen etc. Ook valt het mooi samen met het proces van het 7e chakra, onthechten, eenheid, heelheid, licht, verbinding, het Universum.
Ik liet het allemaal over me heen komen, ik stond er helemaal voor open, het was een heerlijke ervaring!

De TAO staat voor gezondheid

De TAO is een Chinese filosofie, een levenswijze gericht op een lang en gezond leven, gemiddeld leven de Taoisten 20 tot 30 jaar langer en zijn heel gezond.
Bij de Tao hoort een eetpatroon, juiste voeding heeft een geneeskrachtige werking en verkeerd eten maakt ziek. Daarnaast is ademhalen heel belangrijk, dagelijks oefeningen doen en mediteren. Ook behoren liefde en seks bij de Tao, dit is een heel belangrijk onderdeel die door vele mensen worden onderschat of niet belangrijk gevonden!
Ik ben blij en dankbaar dat Joaquim op mijn pad is gekomen, een meester die mij helpt bij de TAO, Tai Ji en nog een aantal zaken, fijn dat ik bij hem in het Holistisch Centrum kan aansluiten.

Wil je meer informatie over gezonde voeding, reinigingsmethodes, sapkuren, de Tao, Coaching of retraites in Spanje, neem dan contact op!
Daarnaast heb ik heel veel ervaring rond gewichtsbeheersing.

Love & Light

Alexandra Langeveld
Balance Coach, Healer &
Facilitator of Chakradance